‘t Stukske – Odette van Montfort

‘t Stukske – Odette van Montfort

Als eerste wil ik Kim Heijnen bedanken het aandragen voor Ut Stukske. Mijn naam is Odette (39) van Montfort, samen met Freddy (42) en onze drie kinderen Jamy (16), Zoë (14) en Niek (10) zijn we in 2019 verhuisd naar Koningslust.

Als geboren en getogen Brabantse vond ik de liefde in het mooie Limburg. Samen besloten we om ons eigen huis te bouwen. Om dit doel te behalen gingen we ons oriënteren. Wat we zeker wisten is dat we ons graag zouden vestigen in een klein dorp. De voornaamste reden was voor de kinderen, maar ook omdat ons hart niet ligt in de grote stad. 

In april 2019 stuurde Freddy me het kavel van Koningslust door, “bel hier eens voor”. Dezelfde avond zijn we op de fiets gestapt en eenmaal hier wisten we het, het wordt Koningslust. Ideaal, vlak bij Venlo en aan de rand van Brabant. 

Onze eerste indruk van Koningslust was, jong, sportief, verbondenheid en natuur. De vele werkgroepen laten zien wat voor dorp Koningslust is. Mijn bijdrage ligt voor nu bij het OJB, hier help ik eens in de maand bij de Kids-groep. Hier ligt dan ook wel mijn hart het meeste, en zo vaar ik rustig mee in de flow van het dorp. Wie weet waar ik over een paar jaar sta! 

Wonen in een unit met onze drie pubers. Het leek een grote uitdaging, maar eerlijk? Het is echt niet erg! We hebben het goed achter onze bouw. Momenteel werk ik vanuit huis voor twee verschillende GGD-en. Ideaal om vanaf mijn eigen locatie veel te kunnen betekenen in de corona crisis. 

Vorig jaar april was het zover, we begonnen natuurlijk met onze bouw. Dit ging enorm snel. Nu pakken we het rustig verder op en verwachten kerst in het nieuwe huis te wonen. Heel bijzonder dat we dit echt samen hebben gedaan. In het afgelopen jaar heb ik enorm veel geleerd, ik ben enorm trots op Freddy hoe hij dit allemaal weet te realiseren. 

Inmiddels heb ik mijn keuken mogen samenstellen en ik kan dan ook niet wachten om te mogen koken in ons huisje, gezellig samen aan een grote eettafel incl. zoete inval. Wie weet zien we ons dan, met een kopje koffie of verse thee en een lekker gebakje. Gemaakt in mijn eigen keuken 😉